AYYILDIZ: “KAPANIŞ SAATİ 24.00’E KADAR UZATILSIN”
14.6.2021 12:26:00

Muğla Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, esnaf ve sanatkârlar için Muğla’da kapanış saatlerinin 21.00’den 24.00’e kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

Muğla Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, esnaf ve sanatkârlar için Muğla’da kapanış saatlerinin 21.00’den 24.00’e kadar uzatılması gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili gerekli kurumlarla iletişime geçtiklerini söyleyen Başkan Ayyıldız, “Güneş battıktan sonra turistlerin yeme-içme ve alışveriş etme saatlerinde dükkânların kapalı olması ekonomiye zarar veriyor” dedi.

Sinem Karakaya

Kademeli normalleşme sürecine geçildikten sonra yeme-içme sektörü saat 21.00’e kadar hizmet vermeye başladı. Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, esnaf ve sanatkârlar için Muğla’da kapanış saatlerinin 21.00’den 24.00’e kadar uzatılması gerektiğini vurgulayarak, “yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.

Başkan Ayyıldız, “İlimizdeki kapanış saatlerinin 21.00 değil 24.00’e çıkarılmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Gün ışığı dahi 20.30’da battığı bunun yanında karanlığında saat 21.00’i bulması ve gelen turistlerimizin yeme, içme ve alışveriş etme saatlerinde dükkânların kapalı olması ekonomiye zarar veriyor” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şükrü Ayyıldız, şunları söyledi:

“Muğla İlimizin turizm ili olması nedeniyle Covid-19 salgının ilimizde sürekli düşmekte olduğu bu bizleri de memnun ediyor. Ancak, İlimizde ve İlçelerimizdeki esnaf ve sanatkârlarımızın, araç sahibi şoför esnaflarımızın da malum olduğu gibi zor durumda olduğu bu nedenle ilimizdeki kapanış saatlerinin 21.00 değil 24.00’e çıkarılmasının uygun olacağı nedeni de gün ışığının dahi 20.30’da battığı bunun yanında karanlığında saat 21.00’i bulması ve gelen turistlerimizin yeme, içme ve alışveriş etme saatlerinde dükkanların kapalı olduğu bu nedenle ekonomiye zarar verildiği esnaf ve sanatkarlarımız her ne kadar sigorta, bağ-kur, vergi borçlarının ötelenmesi olsa da esnafımızın para kazanamaması nedeniyle bunların ödenmesinin mümkün olmadığı zaten aşılama sürecinde hızlı bir şekilde devam ettiği, aşılamanın 40 yaşına kadar düştüğü ve önümüzdeki günlerde de 40 yaşın altına ineceği Sayın Sağlık Bakanımızın açıklamalarında da anlaşılmaktadır. Elbette devletimizin almış olduğu kararlar bizler için, insanlar için, ancak ekonominin çarklarının da dönmesi gerektiği özellikle yetkililerimize bu sesimizin duymasını istiyoruz.”


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.