BAKANLIKTAN MAVİ BAYRAKLI 5 YILDIZLI HALK PLAJI
12.6.2021 11:48:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘5 yıldızlı halk plajlarına’ bir yenisini daha ekledi.

Doğa harikası Marmaris’te, 3 senedir yapılan çalışma sonucunda, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan’ın katılımıyla İçmeler ücretsiz halk plajı açıldı, ‘mavi bayrak’la taçlandırıldı.

MİKAİL ZEYBEK

Kültür ve Turizm Bakanlığının ‘5 yıldızlı halka plajı’ projesi kapsamında 7’incisi açıldı. Turizm cenneti Marmaris’te, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla bakanlık bünyesindeki TURAŞ’a ait “İçmeler Ücretsiz Halk Plajı” 5 yıldızlı konforuyla açıldı. Plajın kokteyli açılışına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Güvenç Görgülü, Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, ve diğer yetkililer katıldı. Açılış töreninde, İzmir Devlet Opera Sanatçıları konser verdi.

ÜCRETSİZ 5 YILDIZLI KONFOR

Kültür ve Turizm Bakanlığının, 3 yıldır sürdürülen ücretsiz halk plajları projesinin devamı niteliğinde hizmete sunulan halk plajı, yaklaşık 400 metre sahil uzunluğunda, 7 dönüm alan üzerinde toplam 1000 şezlong kapasiteli hizmet verecek. Plaj hattı, ahşap yürüme yolları şemsiye, şezlong, sehpa, can kurtaran kuleleri, kabana, hamak, kamelya gibi ürünler ile donatıldı. Ayrıca, 2’şer adet kadın-erkek tuvalet, soyunma kabinleri, duşlar, oturma yerleri, bebek bakım odaları, mescit ve plaja iniş merdivenleri olan kullanım alanları mevcut. Proje kapsamında, yaklaşık 4 bin adet bitki ve ağaç dikilerek alan muazzam bir yeşil örtüye kavuşacak. Vatandaşlar, girişe hiçbir ücret ödemeyecek. Yeme içme mekanları da bakanlıkça belirlenen halka uygun fiyatlarla beş yıldızlı hizmet verecek. Engelli vatandaşları için, denize engelli iniş rampasına kadar her detay düşünüldü.

MAVİ BAYRAKLA TAÇLANDIRILDI

5 yıldızlı halk plajı, koronavirüs tedbirleri kapsamında standartlara uygun olacak şekilde daha düşük kapasiteyle hizmete açılacak. Marmaris Ücretsiz Halk Plajı, uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından verilen ve dünyada halk tarafından en çok tanınan ve kabul gören temizlik ve güvenli plaj ortamının simgesi olan ‘Mavi Bayrak’ ödülü ile taçlandırıldı. Plaj, bölgenin çok katmanlı yapısı, kentsel dokusu ve diğer dinamikleri analiz edilerek, engelli ve doğa dostu tasarım anlayışıyla fen ve sanat kurallarına uygun olarak hazırlandığı belirtildi. Marmaris İçmeler Halk Plajında, vatandaşlar için her detay düşünüldü. Plaj konforunun dışından ‘Yöresel Ürünler Reyonu’ da oluşturuldu.

BAKANLIĞIN PLAJLARINA İLGİ YÜKSEK OLACAK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Marmaris'te açılışı yapılan 5 yıldız statüsündeki halk plajında, misafirlerin gönül rahatlığıyla plajı kullanabileceklerini belirtti. Alpaslan, 2019'dan beri halk plajları sayısını artırdıklarını, Bodrum’dan sonra Marmaris'e halk plajı kazandırdıklarını kaydetti. Alpaslan,  “Bakanlığımızın başlattığı projeye vatandaşlarımızın ilgisinin bu sezonda da oldukça yüksek olmasını bekliyoruz. Bodrum’da geçen yıl hizmete açtığımız, bu yıl da Marmaris’te hizmete girmek üzere olan halk plajlarımız ücretsiz bir şekilde beş yıldızlı hizmet veriyor. Pandemi kurallarına da riayet ederek düzenlemeler bu şekilde planlandı. Vatandaşımızın ekonomisi de düşünülerek oldukça uygun fiyatlara hizmet veriliyor. Turizm de bu sezon çok umutluyuz. Aşılama programının ve koronavirüs tedbirlerinin faydasını göreceğiz. Bölge turizmimiz için, Marmaris’imize ve tatile gelen misafirlerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

 

ÖNCEDEN ATIL DURUMDAYDI LAYIK OLDUĞU DEĞERİ BULDU

İçmeler Ücretsiz Halk Plajı açılışına katılan vatandaşlar, bu projenin son derece yerinde olduğuna dikkati çekti. Vatandaşlar, “Bu bölge önceden denizi muhteşem olmasına rağmen plajı atıl durumdaydı. Bakanlığın bu projesi çok güzel oldu. Bölge layık olduğu değeri buldu. Ücretiz ‘5 yıldızlı konforunda’ olması ayrıca güzel. Aileler için her açıdan ideal bir plaj oldu. Vatandaşlar için en ince detaylar düşünülmüş.” ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.