ÇOLAKOĞLU: “ADALET DUYGUMUZLA OYNANMASINA ŞAŞIRMASAK DA, BIKTIK”
1.7.2021 15:35:00

İYİ Parti Kadın Politikaları Muğla İl Başkan Yardımcısı Gülgün Çolakoğlu, Elmalı Davasıyla ilgili basın açıklaması yaparak, “Adaletsizlikle yönetilen ülkemizde, adalet duygumuzla oynanmasına şaşırmasak da, bıktık” diyerek dava sonucuna tepki gösterdi

Sinem Karakaya

Antalya Elmalı’da iki kardeşin istismar edilmesiyle ilgili davada anne ve üvey babanın tahliye edilmesi büyük tepki topladı. Dava sonucuna bir tepki de İYİ Parti Kadın Politikaları Muğla İl Başkan Yardımcısı Gülgün Çolakoğlu’ndan geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çolakoğlu, “Adaletsizlikle yönetilen ülkemizde adalet duygumuzla oynanmasına şaşırmasak da, bıktık. Elmalı’da 6 ve 9 yaşlarında ki biri kız, diğeri erkek iki kardeşin uğradığı cinsel istismarı uzman pedagog ve psikologlar eşliğinde çizerek anlatmasına karşın sanıklarının serbest bırakılmasını esefle kınıyoruz” dedi.

BU TİP SUÇLARI ÖNLEMEK TÜM YETKİLİLERİN BOYNUNUN BORCUDUR

Çolakoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2019 verilerine göre cinsel dokunulmazlığa karşı açılan davaların neredeyse yarısı çocuğa karşı cinsel istismar davalarını oluşturmaktadır. Her geçen yıl istismar suçu katlanarak artarken Adalet Bakanlığı 2019 sonrası verileri paylaşmama kararı almıştır. Hükümeti özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımızı koruma altına almak için her türlü düzenlemeyi yapmaya davet ediyoruz. Çocuğa karşı işlenen bu tip suçları önlemek tüm yetkililerin boynunun borcudur. Ancak, hükümetimiz TBMM’ye sunduğu 4. Yargı Paketinde çocuğa karşı işlenen istismarda somut delil şartı getirmiştir. Tüm dünya da çocuk mağdurların beyanı delil sayılıp dava açılırken ülkemizde bu uygulamadan vazgeçmesi suç oranını artırmıştır. Hele ki ülkemizde var olan toplum ve aile baskısı düşünüldüğünde mağdurun istismarı dile getirmesi bile çok güçken, dile getirdiği anda yargı süreci başlatmak yerine somut delil aramak mağduru değil suçluyu koruyan bir kanun niteliğindedir” şeklinde konuştu.

UTANÇ VERİCİ OLAYLARA ARTIK YETER

İyi Parti Kadın Kolları olarak bu süreci hukuk çerçevesinde takip edeceklerini söyleyen Çolakoğlu, “Bu konuda hükümeti, suçluları değil geleceğimiz olan çocuklarımızı korumaya davet ediyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın davayı takip ediyoruz şeklinde yapmış olduğu basın açıklaması yeterli olmayıp, Bakanlık olarak daha aktif tutum sergilenmelidir. Milletimizin teveccühü ile iktidara geldiğimizde, ilk hamlemiz bu kararı açıkça veren zihniyetin değişmesini sağlamak ve geleceğimizi teminat altına almak olacaktır.  Biz İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlıkları olarak bu dosyanın hukuk çerçevesinde takipçisi olacağız. Utanç verici bu ve bunun gibi olaylara artık yeter.  Çocukları, kadınları koruyan hukuk sistemi istiyor, İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” dedi.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.