Köyceğiz Hedefini Belirledi: Cittaslow Köyceğiz
12.2.2017 00:13:00

Köyceğiz Belediyesi, Uluslararası Belediyeler Birliği Cittaslow (Sakin Şehirler) Birliğine resmen başvurdu.

Önceki hafta Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Cittaslow Uluslararası Belediyeler Birliği Türkiye temsilcisi Seferihisar Belediyesine giderek Cittaslow hakkında bilgi aldı ve çalışmaları yerinde inceledi.

Cittaslow hareketi 1999 yılında Greve in Chianti'nin eski belediye başkanı PaoloSaturnini'nin vizyonu doğrultusunda ortaya çıkmıştır.

Cittaslow felsefesi yaşamın, yaşamaktan zevk alınacak bir hızda yaşanmasını savunmaktadır. Cittaslow hareketi, insanların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri, sosyalleşebilecekleri, kendine yeten, sürdürülebilir, el sanatlarına, doğasına, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan ama aynı zamanda alt yapı sorunları olmayan, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan, teknolojinin kolaylıklarından yararlanan kentlerin gerçekçi bir alternatif olacağı hedefiyle yola çıkmış merkezi İtalya'dadır.

Dünya da bu felsefeye sahip çıkan ve Nüfusu 50 binin altındaki belediyeler bir araya gelerek Cittaslow felsefesine uygun 72 kriterini yerine getirdiklerini ve şehrin gelişimini buna bağlı olduklarını beyan ettikleri taktirde uluslararası Cittaslow Genel Kurulundan bu nişanı alıyorlar. Köyceğiz bu sürece dâhil olmak için müracaatını yaptı.

Köyceğiz Cittaslow koordinatörlüğüne Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Karanfiloğlu atandı. Karanfiloğlu bir haftalık süreçte gerekli dosyaları hazırlayarak Cittaslow Türkiye Temsilciliğine Uluslararası Cittaslow Genel Kuruluna sunulmak üzere Cittaslow Köyceğiz Dosyasını teslim etti.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan konuyla ilgili olarak;  "Köyceğiz'de 12 ay turizmi yaymak ve Köyceğiz olarak hedeflediğimiz, doğamızı koruyarak, tarihsel tüm değerlerimiz ile birlikte bölge insanının kalkınmasını sağlayıcı, ürettiği tüm ürünleri değerlendirerek kentimizi kalkındırmak istiyoruz. Köyceğiz'in müthiş doğasını bilinçli bir şekilde koruyarak, şehrimizi Cittaslow Belediyeler Birliğine dâhil edilmesi için sivil toplum kuruluşları ve esnaflarımızla birlikte el ele vererek kendimizi iyi anlatarak süreci hızla geçmek ve bu nişanı alıp vizyonumuzu tamamlamak istiyoruz." dedi.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.