MUĞLA DAVUL ZURNAYA HASRET KALDI
31.5.2021 14:10:00

Muğla’ da düğünlerin vazgeçilmezi olan davul zurna sesi pandemi döneminde en özlenen şeylerden biri oldu.

Salgın nedeniyle yaklaşık 2 senedir düğün yapılamayan Muğla’da müzisyenlerin maddi sıkıntı çekmesinin yani sıra vatandaşlar da davul zurna sesine hasret kaldı.

Sinem Karakaya

“TELEFONLA ARAYIP ZURNA ÇALDIRIYORLAR”

Bazı vatandaşların telefonla arayıp zurna çaldırdığını söyleyen 35 yıllık zurna sanatçısı Hüseyin Ayata, “Davul zurna bizim kültürümüzdür. Pandemiden önce her düğünlerde davul zurna sesi eksik olmaz, gelin almalar hep davul zurna ile olurdu. Şimdi, bu virüsten sonra hiçbir şeyin tadı tuzu kalmadı. Bırakın davul zurnayı düğünler bile ağız tadıyla olmuyor. 35 yıldır bu mesleği yapıyorum ilk defa bu kadar hasret kaldık” şeklinde konuştu.

“EN KISA SÜREDE DÜĞÜNLERDE BULUŞALIM”

Düğün sezonunun bir an önce açılması gerektiğini söyleyen Hüseyin Ayata, “Pandemi maalesef her sektörü kötü etkiledi. Sadece müzisyenlikle geçimini sağlayan, bu işten ekmek yiyen birçok arkadaşım işsiz kaldı. Davul zurna sesini de o kadar özleyen var ki, bazen telefonla arayıp istek parça yapanlar oluyor. Hatta zurna dinlerken videoya çekip bana atanlar oluyor. Bende kimseyi kırmayıp istek parçaları çalıyorum. Tek isteğimiz, en kısa zamanda tüm Muğlalı kardeşlerimizle düğünlerde beraber olmak istiyoruz” dedi.

 


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.